Onze Visie

Primevest Capital Partners laat via onderstaande film zie hoe traditionele verlichting getransformeerd kan worden naar slimme en duurzame verlichting. Deze film is samen met Eneco tot stand gekomen.

 

 

Om 5G en objecten in de openbare ruimte te connecteren is een combinatie van vast- en mobiel netwerk van smart public nodes nodig. Smart Public Nodes zijn lage binnenstedelijke opstelpunten voor mobiele communicatie (5G & Wi-Fi) die ervoor zorgen dat het gelijktijdig verbinden van verschillende apparatuur zoals camera’s, mobiele antennes, elektrisch laden van voertuigen en IoT sensoren in het kader van de Omgevingswet mogelijk maken om SMART City diensten aan te bieden daarbij esthetisch weg te werken in een neutraal straatbeeld. Dit in tegenstelling tot de hoge communicatie masten die voor 3G en 4G nodig zijn.

Het gebruik van bestaande objecten in de openbare ruimte die gebruikt kunnen worden als backbone infrastructuur voor mobiele operators is de meest duurzame oplossing.

 

Bestaande objecten in de openbare ruimte zijn cruciaal in de transitie naar een ‘smart city’ en kunnen gebruikt worden als ‘node’ tussen nieuwe digitale infrastructuur, energie netwerken en eindgebruiker diensten in een stad. Het zorgt ervoor dat een gemeente een digitale (sociale) infrastructuur kan ontwikkelen en controleren voor verdere gemeentelijke toekomstige ontwikkelingen.

Traditionele lichtmasten zijn bij uitstek geschikt om getransformeerd te worden naar smart public nodes:

  • 3.5 miljoen lichtmasten in Nederland
  • Voorzien van elektriciteit (wisselstroom)
  • Altijd in de buurt van communicatie infrastructuur maar (nog) niet verbonden
  • Hoogte (4-8 meter) maakt toepassingen voor camera toezicht, antennes en IoT sensoren zeer geschikt
  • Modulariteit: lichtmasten geschikt om uit te breiden met extra apparatuur terwijl esthetisch aan het oog onttrokken door implementatie weggewerkt in de mast of armatuur

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijgaand twee artikelen, gepubliceerd in de special Analyse Smart City op 26 februari 2019 als bijlage van Het Financieele Dagblad.

Smart City Nederland – Primevest Capital Partners

Multifunctionele lantaarnpaal is de smart city infrastructuur