Glasvezel in heel Eindhoven

De aanleg van glasvezel in Strijp en het centrum van Eindhoven is gestart. In mei 2021 volgt Gestel. De werkzaamheden duren tot eind-volgend jaar. Daarna hebben alle huishoudens, bedrijven en instellingen in Eindhoven de beschikking over glasvezel (99,7%). Hiermee is Eindhoven de eerste grote stad in Nederland die overal glasvezel heeft.

De voordelen
Glasvezel is gemaakt van, de naam zegt het al, haarfijne vezels van glas. Om signalen te versturen wordt gebruik gemaakt van licht en dat gaat supersnel. Daarmee kijk je tv, krijg je sneller internet en kun je thuis bellen. Glasvezel is ook minder gevoelig voor storingen.

Samenwerking
Glasvezel wordt aangelegd door een uniek samenwerkingsverband dat bestaat uit T-Mobile, institutionele investeerder Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom. T- Mobile gaat over het glasvezelnetwerk haar diensten aanbieden voor ruim 29.000 huishoudens en 1100 mkb’ers. Het netwerk wordt ook opengesteld voor andere partijen. Je hebt alleen toegang tot de diensten van glasvezel wanneer je bent aangesloten bij één van deze partijen.

Aanleg
De straten worden opengemaakt om de glasvezelkabels te kunnen plaatsen. De straten zijn binnen een dag ook weer dicht. Dit gebeurt tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk. De omgeving ervaart op deze manier minder overlast.

Het volledige artikel kunt u hier lezen. 

Video Gemeente Eindhoven aanleg glasvezel 

De aanleg van glasvezel in Strijp en het centrum van Eindhoven is gestart. Het glasvezel wordt aangelegd door T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom. Na de werkzaamheden is Eindhoven de eerste grote stad in Nederland die overal glasvezel heeft.

 

 

 

 

 

 

< Terug naar Media overzicht