Eerste ‘laadlantaarns’ in Eindhoven in gebruik genomen

Eindhoven, 24 november 2022, het aantal laadpalen voor elektrische auto’s neemt snel toe in de stad. Woensdag is er een nieuwe soort laadpaal bijgekomen in Eindhoven: de laadlantaarn. Het is een lantaarnpaal en laadpaal in één.

Woensdag werden de eerste exemplaren officieel in gebruik genomen, bij buurtschap Te Veld in Eindhoven Noord, een nieuwe wijk met tijdelijke en experimentele woningen. In deze buurt komen uiteindelijk 23 laadlantaarns.

Proef
De innovatieve laadpalen zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeente Eindhoven.  Via een proef wil de gemeente kijken of deze nieuwe manier van opladen succesvol is.

Praktisch
Een laadlantaarn moet ervoor zorgen dat er praktischer wordt omgesprongen met de ruimte. Door lantaarn en laadpaal te combineren zijn er immers minder objecten op straat. Dit draagt volgens de gemeente bij aan een betere toegankelijkheid van voetpaden en een fijnere leefomgeving.

De bijbehorende parkeerplaatsen zijn niet exclusief bestemd voor autoladen. Iedereen mag hier parkeren.

Klik hier voor volledig artikel: https://studio040.nl/nieuws/artikel/eerste-laadlantaarns-in-eindhoven-in-gebruik-genomen

< Terug naar Media overzicht